Χαλβάς

Βραβείο Ποιότητας

«Πολλές φορές βλέπουμε προϊόντα, που ενώ παρασκευάζονται εμφανώς από μηχανές, διαφημίζονται ως χειροποίητα. Το αποτέλεσμα τελικά είναι να μας κάνουν να δυσπιστούμε σε κάθε «χειροποίητο». Κι όμως, ο Χαλβάς της Δραπετσώνας που φτιάχνει ο Νίκος Γαβρίλης, δεν ζυμώνεται σε μηχανικό ζυμωτήριο, ζυμώνεται στο χέρι. Για το λόγο αυτό ο κύριος Γαβρίλης θεωρεί ότι υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί να μεγαλώσει μια επιχείρηση, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα του προϊόντος. Το όριο αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το ξεπεράσει. Γιατί ο χαλβάς χρειάζεται «αγάπη, ευγένεια και αφοσίωση όταν τον ζυμώνεις, αλλιώς θα σε προδώσει.

−Περιοδικό Γαστρονόμος